DI-Netværk Hos Bladt Industries: Optimering, Automatisering Og Datadrevet Ledelse

mar 19, 2024 | Proces og Digitalisering

Erfaringsdeling og faglig udfoldelse er ofte centrale elementer i professionelle netværk. Det samme gjorde sig gældende, da Refine Consulting d. 22. februar 2024 havde fornøjelsen af at gæste en netværkssamling faciliteret af Dansk Industri for engagerede personer i industrien med passion for optimering af processer. I vores rolle som oplægsholder dykkede vi ned i, hvordan man skaber et solidt fundament for optimering og automatisering af forretningsprocesser, og hvordan forretningsdata kan anvendes til at forstå sin virksomhed bedre. Områder, vi ser som værende afgørende aspekter i moderne ledelse, der ikke må overses.

I artiklen her tager vi et par perspektiver fra nærværende netværksmøde.

Automatisering af arbejdsgange

Samlingen fandt sted hos Bladt Industries i Aalborg, hvor Tobias Rydal, proces- og BI konsulent hos Refine Consulting gennemgik den gode proces og udforskede vejen til at omdanne trivielle og tidskrævende manuelle processer til automatiserede og effektive arbejdsgange. Med procesværktøjet Gluu illustrerede han, hvordan man kan styrke virksomheders administrative processer og skabe en mere strømlinet drift i virksomhedens styringslag. Desuden havde deltagerne en god dialog om, hvordan man kan anvende data til at opnå helt nye indsigter i måden der opereres på.

Procesautomatiseringer kun er så effektive som de forretningsprocesser, de bygger på.

Tobias Rydahl

For at kunne automatisere en proces eller arbejdsgang er det vigtigt at have et indgående kendskab til processen. Det handler om, at organisationen skal forstå processen fra ende til anden og alle input derimellem. Først med denne forståelse kan automatiseringer komme på tale. Tobias mener, at procesautomatiseringer kun er så effektive som de forretningsprocesser, de bygger på. En vellykket implementering af procesautomatisering kræver derfor et solidt fundament af veldefinerede og optimerede forretningsprocesser. En proces danner grundlaget for automatiseringen og sikrer, at den kan udføre opgaverne effektivt og med den ønskede kvalitet. Procesværktøjer som www.Gluu.biz kan i denne sammenhæng være en hjælp til at illustrere og forstå sine forretningsprocesser fra A til Z.

Datadreven procesforbedringer

I takt med at forståelsen for interne forretningsprocesser udvikler sig, åbner der sig, foruden automatiseringer, nye muligheder for at anvende data til at forbedre vores arbejdsgange og opnå større effektivitet og indsigt i forretningsgange. Ved at anvende og analysere data på en intelligent måde kan områder identificeres med potentiale for optimering samt implementering af målrettede løsninger, der sikrer en mere effektiv og produktiv drift.  

Hos Refine Consulting oplever vi i markedet en stigende lyst såvel som behov for at styrke interne processer. Det står klart for de fleste virksomheder, at der kan være store gevinster at hente, lige fra øget effektivitet til minimering af fejl i arbejdsgange. I en stadig mere digitaliseret verden er evnen til at tilpasse sig og optimere forretningsprocesser afgørende for succes. Hos Refine Consulting søger vi stadig nye måder at udforske, udvikle og forbedre processer. Denne viden og erfaring sætter vi stor pris på at kunne dele med andre.

Tak til Dansk Industri og Bladt Industries for at give os muligheden for at bidrage til debatten og dele vores indsigt og erfaringer.

Gør Strategi Relevant Og Konkret

Gør Strategi Relevant Og Konkret

Måske har du hørt om situationen før. Der blevet lovet guld og grønne skove, der skulle ske en masse, og det var en fed præsentation af strategien. Men der skete ikke mere. Knappe ressourcer I dag får mange sat ord på, hvad det er, vi gerne vil opnå. Der bliver...

Rasmus Steen Malmstrøm

Ledelsesrådgiver / Direktør
+45 25 35 00 01
rsm@refineconsulting.dk