Blog

Perspektiver og tanker

Følg os
seneste blogindlæg
Nyheder

Pressemeddelelse: Introduktion af EPD Insight

Refine Consulting introducerer i et partnerskab med Hein Consulting EPD Insight: En centraliceret platform for EPD’er, præcise søgninger, sammenligning og vidensbase.

Læs mere
Teamsamarbejde i byggeriet

Færre frustrationer og bedre byggeproces - råhusentreprenør har fundet formlen

LM Byg har indført en struktureret proces, der mindsker frustrationsrummet ved at gøre afstanden mellem forventning og virkelighed mindst mulig - og det betaler sig.

Læs mere
Ledelse og Læring

Lederlivet skal leves

Lederlivet skal leves - og udvikles. Og det sker nok bedst sammen med andre ligeværdige relationer. Netop hjemvendt efter 'en ud af kroppen oplevelse' sammen med ét af vores tre ledernetværk hos Refine, så er vi ret sikre på, at SAMMENHOLDET mellem ligeværdige lederrelationer gør forskellen.

Læs mere
Nyheder

Vil du have hjælp og tilskud til at dokumentere din virksomheds CO2-udledning?

Det er næppe gået nogen forbi, at der er et markant stigende fokus på miljø & klima, og samtidig er det vist heller ikke en overraskelse for de fleste, at tendensen fortsætter. Det kan vi bl.a. se gennem en række forskellige nuværende og kommende krav (herunder EU-taksonomien, og CO2-kravene i Bygningsreglementet (BR)) som bl.a. skal begrænse og illustrere byggeriets CO2-udledning.

Læs mere
Nyheder

Med fuldtidsansættelsen af Tobias sættes mere fokus på bæredygtighed, dataanalyse og datavisualisering

I oktober 2020 blev Tobias ansat som juniorkonsulent i Refine, mens han læste en kandidat i Økonomi og Teknologiledelse på DTU. I juli, godt halvandet år senere, afsluttede Tobias sin uddannelse på DTU, og i august 2022 tiltrådte Tobias en fuldtidsstilling i Refine som junior rådgiver.

Læs mere

Fra automatpilot til bevidst handling

Når det går stærkt og jeg er mere følelsesmæssigt involveret i en problemstilling, så må jeg nok erkende, at jeg og 'mit system' slår over på automatpilot. Og hvad er så det? Ja, min bedste forklaring er en mere ubevidst automatisk reaktion - som ikke nødvendigvis er konstruktiv. Måske min reaktion i enkelte tilfælde er direkte destruktiv.

Læs mere
Ledelse og Læring

Hvorfor løser du medarbejdernes opgaver?

Er du leder eller specialist? Måske leder. Men trods det, så er det ofte en naturlig del af jobbet selv at gå i køkkenet, og løse faglige opgaver selvstændigt. Rene lederjobs uden faglig opgaveløsning findes, men ofte består lederjobs af en kombination af ledelsesopgaver og faglige opgaver.

Læs mere
Ledelse og Læring

Nyuddannet ingeniør: Om 10 år kan du være topleder i bygge- og anlægsbranchen

Sådan lød det, da Refine Consulting gæstede AU, Navitas, Institut for Byggeri og Bygningsdesign den 8. oktober 2021. For et hold talentfulde ingeniørstuderende var en af pointerne ved gæsteforelæsningen, at flere af de 'specialiserede ingeniører' inden for ganske få år vil være ledere på et højere niveau. Det stiller ganske andre kompetencekrav og forretningsforståelse end klassiske ingeniørdiscipliner.

Læs mere
Nyheder

Digital succeshistorie med VAM og GSV

Hos Refine er vi ret stolte over, hvordan VAM og GSV nu har iværksat et digitalt partnerskab

Læs mere
Proces og Digitalisering

Digitalisering af ledelsessystemet i en procesorienteret verden

Proces- og kvalitetsledelse har historisk været dybt forankret i ledelseskommunikation og opfølgning. Digitale systemer har været forbeholdt de større organisationer. Men nu og de kommende år vil vi se nye tendenser. BPM-metoderne bliver mere digitale. Det kommer utvivlsomt også til at ændre vilkårene i de klassiske roller fra leder til auditorer i virksomhederne.

Læs mere
Nyheder

Refine er authorized DiSC partner

Mennesker udgør kernen i ethvert TEAM som virksomhed - og som autoriseret DiSC partner anvender vi det unikke sprog og ledelsesværktøj, DiSC

Læs mere
Teamsamarbejde i byggeriet

Du er i undertal i dit Team

Du samarbejder nok med adskillige personer og typer, som du har det lidt svært ved at blive helt klog på eller komme ind på livet af. Dem der ligner dig selv, det er nemt nok. Men du er højest sandsynligt i undertal. I et TEAM eller afdeling er der flest af dem, der ikke ligner dig.

Læs mere
Nyheder

Refine i panel-debat hos DI Rådgiverne 10. december

Hvorfor og hvordan samarbejder vi med teknologivirksomheder? Det byder vi hos Refine ind på i paneldebatten hos DI Rådgiverne den 10. december 2020.

Læs mere
Nyheder

Virtuel torsdag hos DI Byg

Den 19. november fortæller vores kunder med egne ord, hvordan de step-by-step har taget fat om de digitale udviklingspotentialer, og hvad de har erfaret under deres udviklingsarbejde

Læs mere
Nyheder

Tobias Rydahl starter som juniorkonsulent hos Refine

Tværfaglighed er en vigtigt ingrediens, når vi skal lykkes med udvikling i byggebranchen. Derfor har vi brug for flere stærke personer som Tobias!

Læs mere
Ledelse og Læring

Fra den travle drift får vi nu langt lys på

Da jeg var en del af ledelsen hos Barslund, blev jeg selv opslugt, når uforudsete forhindringer opstod. Fordi driften har første prioritet - selvfølgelig.

Læs mere
Proces og Digitalisering

Digitaliser erfaringer, så I ikke taber viden i byggeriet

Uanset om det er Peter eller Jonas, der skal stå for byggesagen, skal kunden opleve den samme kvalitet og professionalisme. Der er en række vigtige opgaver, som skal håndteres og løses uden fejl. Det tilbagevendende spørgsmål er, hvordan ledelsen sikrer sig det?

Læs mere
Nyheder

Refine er opstået for at hjælpe med at gentænke måder at arbejde på

Rasmus Steen Malmstrøm har stiftet Refine Consulting pr. 1. august 2020. Han har oplevet en klar efterspørgsel efter specialiseret virksomhedsrådgivning i øjenhøjde. For små og mellemstore virksomheder inden for blandt andet byggebranchen er det altafgørende at forstå de daglige udfordringer. Derfor er Refine nu klar til at gentænke måder at arbejde på.

Læs mere
Teamsamarbejde i byggeriet

Tillid gennem projektforløbet er dit ansvar

Der er mange roller og personer inde over et projekt, men hvem har ansvaret? Grænseflader for de tekniske og faglige opgaver bliver beskrevet. Men nogle gange bliver ansvaret for samarbejdet ikke beskrevet.

Læs mere
Proces og Digitalisering

Digital omstilling i byggeriet - hvad for noget?

Mange taler om digital omstilling i byggeriet. Men skåret ind til benet, hvad betyder det så egentligt? Og hvad skal en entreprenør med vokseværk forholde sig til?

Læs mere
Strategi og forandring

Gør strategi relevant og konkret

Måske har du hørt om situationen før. Der blevet lovet guld og grønne skove, der skulle ske en masse, og det var en fed præsentation af strategien. Men der skete ikke mere.

Læs mere

Følg os på LinkedIn og få aktuelle blog post

Følg os på LinkedIn
kontakt os

Vil du vide mere?

Vi ved det handler om relationer. Måske du allerede kender nogen, der kender nogen, der har samarbejdet med os?

Start med en snak, så ser vi, om vi sammen kan finde en retning for jer.

Rasmus Steen Malmstrøm
Ledelsesrådgiver / Direktør
rsm@refineconsulting.dk

Tobias Rydahl
Juniorrådgiver
tr@refineconsulting.dk

Kasper Espenhein
Associeret Ledelsesrådgiver
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.